1/2/11

Ελληνικό πρωτάθλημα


Ελληνικό πρωτάθλημα

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν ξεφύγει πολύ μπροστά αν και μεταξύ τους πλέον υπάρχει μια σημαντική διαφορά 7 βαθμών (μπροστά ο Ολυμπιακός) δεν είναι απόλυτο ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα καθώς υπάρχει πολύς δρόμος και αρκετά derby ενόψει.

Τις υπόλοιπες 14 θέσεις του πρωταθλήματος τις μοιράζονται οι υπόλοιπες ομάδες, οι οποίες όμως δεν έχουν και μεγάλες διαφορές μεταξύ τους. Οπότε με 1-2 νίκες κάθε ομάδα μπορεί να ανέβει αρκετές θέσεις. Τρανταχτό παράδειγμα η Ξάνθη η οποία ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Άρα το ποιες ομάδες θα πέσουν κατηγορία και το ποιες θα πάνε Europa League είναι κάτι πολύ αμφίρροπο ακόμα.

Πέρα όμως από όλα αυτά για τη βαθμολογία, σε κάτι ποιο ουσιαστικό. Το θέαμα που προσφέρεται είναι πολύ μέτριο ακόμα και από τις θεωρητικά μεγάλες ομάδες δηλαδή τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, την Α.Ε.Κ και τον ΠΑΟΚ. Με αφορμή ένα αγώνα της Β’ Εθνικής κατηγορίας της Αγγλίας, που έτυχε να δω, πραγματικά έμεινα άναυδος όταν προσπάθησα να κάνω την σύγκριση με τη Superleague. Οι αλλαγές της μπάλας που έκαναν ήταν πάρα πολύ καλές καθώς επίσης και οι τρίπλες και ο ρυθμός του αγώνα. Αν και ήταν αγώνας Β’ κατηγορίας άξιζε να κάτσεις να τον δεις (τουλάχιστον έτσι πιστεύω) σε αντίθεση με οποιοδήποτε αγώνα της Superleague που δεν θα άξιζε.

Τελικά όμως, τι φταίει και η Superleague, δεν προσφέρει θέαμα. Προσωπικά πιστεύω ότι τα αίτια πρέπει να αναζητηθούν σε αρκετά επίπεδα. Καταρχάς, ένας λόγος είναι το ότι δίνονται ελάχιστες ευκαιρίες στους νέους έλληνες παίχτες. Στους οποίους αν δίνονταν ευκαιρίες θα μπορούσαν να προσφέρουν πολλά. Επίσης, η ποιότητα της πλειοψηφίας των ξένων ποδοσφαιριστών που έρχονται είτε σε μεγάλη ηλικία οπότε δεν έχουν την όρεξη και την φρεσκάδα για να παίξουν είτε δεν είναι καλής ποιότητας. Τέλος, ένας ακόμα παράγοντας είναι η έλλειψη καλών υποδομών για προπόνηση καθώς και η απουσία προπονητών με καλή γνώση του αντικειμένου.

Αυτά σε γενικές γραμμές, όμως παρόλα τα μειονεκτήματα του πρωταθλήματός μας δεν νομίζω ότι γίνεται να μην υποστηρίζουμε κάποια ομάδα εντός της χώρας μας και να ελπίζουμε στη βελτίωση του πρωταθλήματός μας!

Αυτά για την ώρα…